Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květáková polévka s křupavou slaninou

Tahle polévka dostala celou naši redakci... Ani vám nepůjde z hlavy!

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 4 lžíce panenského olivového oleje + na dokončení
    • 1 řapík celeru, nakrájený na plátky
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nadrobno
    • 400g brambor, oloupaných a nakrájených
    • 1,5 litru drůbežího vývaru
    • 1 bobkový list
    • špetka muškátového květu
    • 1 květák, rozebraný na růžičky 
    • 125ml smetany ke šlehání
    • 80g strouhaného parmazánu 
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6 plátků sušené slaniny
    • 4 pivní rohlíky
    • hladkolistá petrželka k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Dva plechy vyložte pečicím papírem.

2 V hrnci na 2 lžících oleje opékejte celer, cibuli a česnek 3–4 minuty, až změknou. Pak přidejte brambory, vývar, bobkový list, muškátový květ a 3/4 květáku. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte 12–15 minut doměkka. Vyjměte bobkový list a rozmixujte. Vmíchejte smetanu a 2/3 parmazánu. Osolte a opepřete.

3 Mezitím rozložte zbylé růžičky květáku a plátky slaniny na plech. Opepřete a květák pokapejte lžící oleje. Posypte 2 lžícemi parmazánu. Pečte 10–12 minut dokřupava. Šikmé plátky rohlíků rozložte na druhý plech, pokapejte lžící oleje a posypte zbylým parmazánem. Pečte 2 minuty dozlatova.

4 Polévku rozdělte do talířů nebo misek. Posypte křupavým květákem a slaninou a petrželkou. Toustíky z rohlíků podávejte zvlášť. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou

Gnocchi s růžičkovou kapustou, slaninou a oříšky

Blesková porchetta

Kachní játra na slanině

BLT sendvič

Probuzená síla slaniny

Polévka je grunt!

Přidat komentář