Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ledový chai

Chai nebo také masala chai (čti čaj) je kořeněný nepálský černý čaj, často podávaný s mlékem. Užívá se v něm různé koření v proměnlivých množstvích, například zázvor, kardamom, skořice, hřebíček, badyán, muškátový oříšek či pepř. 

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 1,5 litru
Doba přípravy: Do 10 minut
+ louhování, chlazení a mražení
P
Nápoj

Ingredience

    • litr mléka, vychlazeného, k podávání

    NA CHAI LEDOVÉ KOSTKY

    • 2 čajové sáčky chai (prodávají supermarkety, např. pod značkou Ahmad, nebo Marks & Spencer)
    • 4 lžíce medu (90 g)
    • 1 svitek skořice
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 tenké svitky pomerančové kůry

Příprava jídla

1 Na chai ledové kostky dejte čajové sáčky, med, skořici, vanilku a pomerančovou kůru do silnostěnného džbánu nebo konvice a zalijte 500ml vroucí vody. Nechte louhovat 15 minut. Vyjměte čajové sáčky. Pak nechte tekutinu zcela vychladnout. Přeceďte a rozlijte do tvořítek na led (my jsme měli s důlky o objemu 30ml). Dejte do mrazáku ztuhnout, trvá to zhruba 3 hodiny.

2 Při podávání dejte připravené ledové kostky do džbánu, přilijte polovinu mléka a promíchejte. Nechte pár minut stát a pak přilijte zbylé mléko. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zeleninové a bramborové špízy na rozmarýnu

Krevetové špízy na citronové trávě

Vepřové a kuřecí špízy s dipem z jogurtu a fety

Šípkový ledový čaj s malinami a pomerančem

Ledový čaj s citronovou trávou, limetou a mátou

Supersalát ze zásob

Křupavý salát se zelenou zálivkou

Rajčatový salát s ricottou a citrusovou gremolatou

Lilkový burger s pestem

Quinoový burger se žampiony

Zelený vegeburger

Přidat komentář