Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lilkový burger s pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2127 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 114 g
Tuky 158 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohohle krasavce v italských barvách si oblíbíte bleskovou rychlostí! 

Suroviny

olivový olej 4 PL
lilek 1 ks
na 1 cm plátky
quinoové vločky na obalení, nemusí být
česnek 2 stroužky
drcené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
dýňová bulka lze nahradit celozrnnou
bazalkové pesto 130 g
rajčata cherry 250 g
natrhaná
malá, podélně na nudličky
bazalka ½ hrnku
lískty

Postup

1

Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm plátky lilku dočervena, nejdřív asi 4 minuty z jedné a pak i z druhé strany. (Můžete je před smažením lehce obalit v quinoových vločkách, jako jsme to udělali my, ale není to nutné.) Pak nechte okapat na papírových utěrkách. Ještě teplé osolte, opepřete a promíchejte s česnekem.

2

Housky prokrojte a obě půlky opečte, spodní půlku potřete vždy pestem. Na ni dejte jednu vrstvu lilku, pak navršte rajčata a zopakujte, abyste měli 2 vrstvy. Navrch dejte mozzarellu, nudličky cukety, lístky bazalky a zbylá rajčata. Osolte, opepřete. Přiklopte horní půlkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč