Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lepkavá ryba, křupavé nudle a kedlubnový salát
Lepkavá ryba, křupavé nudle a kedlubnový salát
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Lepkavá ryba, křupavé nudle a kedlubnový salát

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1218 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 181 g
Tuky 37 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu streetfood, ovšem v elegantním podání. Recept plný textur, chutí a vůní vyčarujete z velké části ze surovin, které běžně koupíte v obchodě.

Suroviny

rostlinný olej
na smažení
nudle rýžové vlasové 100 g
vermicelli
bělomasá ryba 600 g
rozdělené na 8 kousků
sůl
škrob
kukuřičný, na obalování
sladkokyselá thajská omáčka
rybí omáčka 1 PL
sójová omáčka 1 PL
rýžový ocet 1 PL
nebo 1/2 lžíce bílého vinného octa
kedlubna 1 ks
oloupaná a nakrájená na tenké plátky a poté na nudličky
bylinky 2 hrsti
máta, koriandr, thajská bazalka...
zbavená semínek a nakrájená na proužky
nasucho opražených a nakrájených nahrubo
Na zálivku
česnek 2 stroužky
drcený
Birds Eye, nakrájená na plátky
třtinový cukr 2 PL
limetová šťáva 5 PL
rybí omáčka 3 PL

Postup

1

Všechny ingredience na zálivku dejte do misky a míchejte, aby se cukr zcela rozpustil.

2

Ve woku nebo v hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje a vhoďte rýžové nudle. Během pár sekund napufují a nabudou na objemu. Vyjměte je nejlépe děrovanou naběračkou nebo odpěňovačkou a dejte na papírovou utěrku okapat. 

3

Rybu osolte, zlehka obalte v kukuřičném škrobu, přebytečný vždy oklepejte. Rybí kousky opečte v pánvi na zhruba 2 lžících oleje ze všech stran dokřupava.

4

V misce prošlehejte sladkokyselou, rybí a sójovou omáčku a rýžový ocet. Směs přilijte do pánve k rybě a nechte projít varem. Pokud je pánev příliš rozpálená, nejdříve ji odstavte, a až poté vlijte omáčku. 

5

Kedlubnu promíchejte se zálivkou, bylinkami a chilli papričkou. Rybu podávejte s omáčkou a kedlubnovým salátem, navrch zdobte smaženými rýžovými nudlemi a arašídy.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč