OBCHOD

Singapurské nudle

Všechny chutě Asie na jednom talíři. Přesně takhle chutnají singapurské nudle Tomáše Stehlíka, spolumajitele bistra Woker. 

Vydání: 2015/9
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ namáčení
Vaření 0:15
Maso

Ingredience

    • 70g skleněných nudlí
    • 70g vaječných čínských nudlí
    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 2 vejce, prošlehaná
    • 1 lžíce nadrobno nasekaného zázvoru
    • 1/2 lžíce nadrobno nasekaného česneku
    • 1/2 lžíce koření kari
    • 150 g vepřové krkovice, na nudličky
    • 8 větších syrových krevet, vyloupaných a očištěných
    • 1/2 červené papriky, na proužky
    • 1/2 zelené papriky, na proužky
    • 1 střední mrkev, nakrájená podélně napůl a potom na tenké plátky
    • 1 stonek řapíkatého celeru, na plátky
    • 250 ml kuřecího vývaru
    • 4 lžíce ústřicové omáčky
    • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
    • 1 lžíce tmavého sezamového oleje
    • 2 hlávky pak čoi, rozebrané na listy a pokrájené
    • 1 jarní cibulka, nakrájená na plátky
    • 1 hrnek sójových klíčků

    K PODÁVÁNÍ

    • 2 lžíce smažené šalotky
    • lístky ze 4 snítek čerstvého koriandru
    • dlouhé stonky pažitky na ozdobení
    • po 1 lžičce světlých a černých sezamových semínek

Příprava jídla

1 Skleněné nudle namočte přes noc do studené vody. Druhý den je sceďte a nechte okapat. Vaječné nudle uvařte do poloměkka a nechte vychladnout. 

2 Ve velkém woku zahřejte rostlinný olej a přidejte k němu rozmíchaná vejce. Dobře je orestujte a postupně do woku přidejte česnek, zázvor, kari, vepřové maso a v posledních 2 minutách krevety. Vše velmi rychle promíchejte, orestujte a přidejte papriky, mrkev a řapíkatý celer. 

3 Promíchejte a přidejte obojí nudle a opět vše orestujte. Přilijte vývar, obě omáčky a všechno na středním plameni za občasného promíchání vařte, dokud se skoro všechna tekutina neodpaří. Vmíchejte sezamový olej, pak čoi, jarní cibulku, sójové klíčky a sejměte z plotny. Podávejte sypané smaženou šalotkou, koriandrem, pažitkou a sezamem.

NĚCO NAVÍC

V asijské kuchyni hraje důležitou roli krájení - suroviny mají mít pravidelné úhledné tvary (zelenina je proto nakrájená na pěkně šikmé plátky či proužky se zešikmenými konci).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrstková polévka minestrone

Krůtí sendvič

Americké lívance s domácím slaným karamelem

Lososové karbanátky s teplým čočkovým salátem a dipem z pečené řepy

Přidat komentář