Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos s datlovým sirupem

Večeře inspirovaná Asií snadno a rychle!

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
PT20M
Pečení 0:20
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 4 filety lososa (jeden cca 120 g)
    • 60 ml suchého bílého vína
    • jasmínová rýže a najemno nakrájená jarní cibulka k podávání

    NA MARINÁDU

    • šťáva z 1/2 limety
    • 50–60 ml datlového sirupu
    • 3 stroužky česneku, podrcené
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 3 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného

Příprava jídla

1 Lososa přelijte marinádou smíchanou z limetové šťávy, datlového sirupu, česneku, oleje, sójové omáčky a zázvoru. Nechte 20 minut marinovat v chladu, můžete občas marinádou přelít.

2 Troubu rozehřejte na 200°C. Lososa přemístěte do pekáčku a přelijte marinádou. Přilijte 60 ml bílého vína. Pečte cca 20 minut, dokud není losos hotový. Podávejte s rýží, posypané jarní cibulkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí tažín s batáty a datlemi

Salát s pomeranči a datlemi

Galetka s kozím sýrem, fíky a datlovým sirupem

Závin s fíky a datlemi

Datlová zmrzlina s vlašskými ořechy

Přidat komentář