Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Datlová zmrzlina s vlašskými ořechy

Na focení jsme ochutnali alkoholovou va- riantu a zmizela, než se stačila rozehřát.

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 1,2 litru
Doba přípravy: Do 30 minut
+ mražení
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 600 ml plnotučného mléka
    • 180 g datlové pasty, nakrájené na kusy
    • 500 ml smetany na šlehání (33%)
    • 5 žloutků
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 2 lžíce kvalitního rumu (není nutné)
    • 100 g vlašských ořechů, opražených a nasekaných + na posypání
    • zlatý sirup na polití
     

Příprava jídla

1 Do rendlíku dejte na mírném ohni hřát mléko a do něj vložte datlovou pastu. Polovinu smetany odlijte do větší mísy a dejte stranou. Mléko a datlovou pastu zahřívejte a míchejte, pasta by měla povolit a rozpouštět se. Můžete mléko s pastou i rozmixovat. Když je pasta v mléce rozpuštěná, přilijte polovinu smetany a zahřívejte až těsně pod bod varu.

2 Ve vedlejší misce rozšlehejte žloutky se dvěma lžícemi cukru a přilijte k nim pár lžic horkého mléka a promíchejte. Pak vlijte k mléčné směsi a zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Jakmile má konzistenci řídkého pudinku, vlijte ji k odložené smetaně v míse.

3 Nechte úplně vychladit. Do studené směsi pak zamíchejte dvě lžíce rumu a vlijte do zmrzlinovače. Před koncem mražení vmíchejte nasekané vlašské ořechy.

4 Umíchanou zmrzlinu servírujte rovnou nebo dejte ještě ztuhnout do mrazáku. Posypte ořechy a polijte zlatým sirupem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí tažín s batáty a datlemi

Salát s pomeranči a datlemi

Losos s datlovým sirupem

Galetka s kozím sýrem, fíky a datlovým sirupem

Závin s fíky a datlemi

Přidat komentář