Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maki suši

My jsme jsme rolované sushi naplnili tuňákem. Nemáte-li čerstvou rybu, nahraďte ji zeleninou.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 24 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
+ příprava rýže
P

Ingredience

    • 175 g japonské rýže
    • 1 plát mořské řasy nori
    • 60 g syrového tuňáka, nakrájeného na hranolky
    • 2 lžíce rýžového octa na rýži + 2 lžíce na namáčení rukou
    • 1 lžičku cukru
    • 1 lžičku soli
    • 1 lžičku wasabi

    K podávání:

    • sójovou omáčku, marinovaný zázvor, wasabi

Příprava jídla

1. Podle návodu dole na stránce uvařte japonskou rýži a smíchejte ji s octem, cukrem a solí. Mořskou řasu rozlomte napůl. Teď postupujte podle obrázků: polovinu řasy položte na suchou bambusovou podložku a potřete vrstvou rýže. Na okraji, který je od vás dál, nechte zhruba třícentimetrový volný pruh – rýže zůstane při rolování v řase a nevysype se. Na rýži mázněte trochu wasabi a položte hranolek čerstvého, syrového tuňáka. Podle potřeby si průběžně namáčejte ruce v octové vodě.

2. Pomocí podložky zarolujte sushi směrem od sebe tak, jak to vidíte na třetím obrázku. Stejně pak vytvořte i druhý váleček. Oba potom položte vedle sebe a ostrým nožem nakrájejte na sousta. Podávejte se sójovou omáčkou, wasa- bi a přikusujte k tomu marinovaný zázvor.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nigiri suši

Kalifornské suši

Temaki suši

Přidat komentář