Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné 10-12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1314 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 165 g
Tuky 38 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suši je delikátní a zdravé. To z lososa navíc krásně vypadá a udělá se v podstatě samo. A hlavně: ochutnat syrovou rybu, to je ten nejrychlejší způsob, jak si lososa zamilovat. Hrozí vám jediné: obrovská doživotní závislost.

Suroviny

rýže 150 g
na sushi
ocet 1,5 PL
rýžový
sůl mořská 1 ČL
losos 300 g
steak z lososa bez kůže, v celku
K podávání
sójová omáčka
zázvor (čerstvý)
nakládaný

Postup

1

Rýži důkladně proplachujte, dokud není odtékající voda čistá. Pak ji nechte na sítku okapat a oschnout. Nasypte ji do hrnce a zalijte vodou; mělo by jí být o deset procent víc než rýže.

2

Přiklopte pokličkou a jen velmi krátce povařte na nejvyšším stupni, pak oheň stáhněte a přikryté vařte dvacet minut. Rýže by měla nabobtnat. Je-li třeba, dolijte vodu. Rýži přendejte do větší mísy, zamíchejte a nechte vychladnout.

3

Rýžový ocet smíchejte s cukrem a se solí, nechte přejít varem a rychle odstavte. Až směs vychladne, nalijte ji na rýži a důkladně promíchejte.

4

Připravte si plastovou krabičku s víčkem o rozměrech 9 × 22 × 10 centimetrů (nebo podobných rozměrů, kterou doma máte).

5

Lososa nakrájejte na plátky tenké čtyři milimetry a vyložte jimi dno krabičky tak, aby se jednotlivé plátky překrývaly. Navrch natlačte rýži a přiklopte víkem. Dejte na tři hodiny chladit do ledničky.

6

Vyklopte suši z krabičky. Ostrým nožem namočeným v ledové vodě je nakrájejte na kostičky a servírujte s wasabi rozmíchaným v sójovce. Každé sousto zajídejte kouskem nakládaného zázvoru.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč