Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marcipánové rohlíčky s čokoládou

Pokud milujete mandle a marcipán, zapomeňte pro tentokrát na vanilkové rohlíčky a upečte si tyhle mandlové! 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 30 rohlíčků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví

Ingredience

    • 300g pravého marcipánu
    • 100g moučkového cukru
    • 4 lžíce hladké mouky
    • 2 bílky
    • 80g mletých mandlí
    • 1 vejce
    • 100g mandlí na plátky
    • 150g kvalitní čokolády 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Marcipán prohněťte s moučkovým cukrem, moukou, bílky a mletými mandlemi. Hmotou naplňte cukrářský sáček s širokou kulatou špičkou a stříkejte jím na plech rohlíčky.

2 Vejce prošlehejte a potřete jím rohlíčky. Poté je posypte plátky mandlí. Pečte 15–20 minut dozlatova, nechte vychladnout.

3 Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a postupně v ní smočte konce všech rohlíčků. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem nebo na mřížku a počkejte, až čokoláda zcela ztuhne. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linecké záviny

Koláčky s brusinkovou náplní

Linecké s mákem

Koule Egg nog

Medovníčky

Dortletky

34 úžasných vánočních sladkostí

reklama

Přidat komentář