Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Linecké záviny

Skvělá finta pro všechny, kteří milují linecké, ale nechce se jim vykrajovat a slepovat kolečka, hvězdičky, srdíčka... V tomhle případě totiž stačí vyválet z těsta čtyři obdélníky a máte hotovo! 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 záviny
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odpočinutí těsta
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví

Ingredience

    • 250g másla
    • vyškrábnutá dřeň z 1 vanilkového lusku
    • 100g moučkového cukru + na poprášení
    • špetka soli
    • 2 žloutky
    • 300g hladké mouky
    • 50g kukuřičného nebo bramborového škrobu
    • 400g rybízového džemu 

Příprava jídla

1 Máslo, vanilku, moučkový cukr a sůl zpracujte v kuchyňském robotu, přidejte žloutky a krátce zapracujte, pak přisypte mouku, škrob a opět krátce zpracujte na hladké těsto. Pak je ještě rychle zpracujte rukama na pracovní ploše, poté z těsta vytvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte minimálně na 1 hodinu do chladničky.

2 Troubu předehřejte na 190°C. Těsto rozdělte na 4 díly a každý vyválejte na obdélník 35x10cm, okraje ozdobně zařízněte rádýlkem. Obdélníky přeneste na plechy vyložené pečicím papírem. Střed každého z nich podélně potřete džemem tak, aby vám zůstaly nepotřené 2cm okraje na každé straně. Kraje poté přehněte přes potřené těsto a lehce přitlačte vidličkou.

3 Vložte do trouby a pečte 15 minut dobleda, nechte vychladnout a krájejte na zhruba 3cm silné proužky. Pocukrujte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláčky s brusinkovou náplní

Linecké s mákem

Marcipánové rohlíčky s čokoládou

Koule Egg nog

Medovníčky

Dortletky

34 úžasných vánočních sladkostí

reklama

Přidat komentář