Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Margarita a kubánské mojito

Připravte báječné letní osvěžení v podobě vášnivé Margarity nebo chladivého mojita s vůní máty.

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Nápoj Mexická

Ingredience

    MARGARITA

    • klínek limety
    • mořská sůl
    • 2,25 cl limetové šťávy
    • 3 cl pomerančového likéru (Cointreau, triple sec)
    • 4,5 cl tequily bianco
    • led

    MOJITO

    • 2 lžičky třtinového cukru
    • šťáva z 1/2 limety
    • snítka máty
    • 4,5 cl světlého rumu (například Havana Club Añejo 3 Años)
    • 9 cl sodovky
    • led
    • snítka máty a limetový řez k podávání

Příprava jídla

MARGARITA

1 Okraj sklenky přejeďte klínkem limety, aby se na něm udržela sůl, a pak ho obraťte do misky s mořskou solí. Do šejkru vložte 2,25 cl čerstvě vymačkané limetové šťávy, 3 cl pomerančového likéru a 4,5 cl tequily bianco, doplňte ledem a protřepejte. Pak opatrně, aniž byste narušili solnou krustu, nalijte do sklenky

NĚCO NAVÍC

Koktejl můžete před přotřepáváním osladit kapkou agávového sirupu. 

 

MOJITO

1 Do tumbleru (sklenky bez nožky) vložte 2 lžičky cukru, šťávu z limety a snítku máty, kterou ve směsi lehce pomačkejte drtítkem. Přidejte 4,5 cl světlého rumu a kostky ledu až téměř po okraj sklenky, vše promíchejte a doplňte 9 cl sodovky. Na závěr vetkněte další snítku máty, případně na okraj zavěste či dovnitř vhoďte řez limety. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chilli-paprikové krevety

Chilli tortilly

Černofazolovo-rajčatová salsa

Papričky jalapeños se sýrem, obalované v polentě

Mexické placičky s fazolemi a quinoou

Fajitas

Ceviche

reklama

Přidat komentář