Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2015/7

Sezona vaření z čerstvých surovin je v plném proudu. Víme, jak si letní úrodu nejlépe vychutnat. Máme pro vás 73 receptů, které budete chtít jíst celé léto.

Červencové číslo jsme připravovali s hostujícím šéfredaktorem Romanem Vaňkem, který pozval na velkou grilovací party nejlepší šéfkuchaře pražských restaurací.

Je lepší hot dog, nebo burger? Nemůžeme si vybrat. Poctivý domácí fastfood nám chutná v obojím provedení.

Jako sladkou tečku jsme upekli domácí koláče s drobenkou, které vám připomenou prázdniny u babičky. Mňam, pojďte snít s námi!

Upoutávky z Apetitu

Pestrá letní zelenina

Dejte si ji s námi v nových úpravách.

Ovoce & drobenka

K prázdninové pohodě patří koláč se šťavnatým letním ovocem.

Žhavé Mexiko

Ideální pohoštění pro letní dny, a hlavně večírky pod širým nebem!

Hamburger vs. hot dog

Poctivý domácí fastfood

Recepty z vydání

Chilli karbanátky se zázvorem

"Grilujeme celé léto, a tak vymýšlím nové a nové variace," objasnila vznik tohoto receptu naše čtenářka...

Opékaný pstruh na rukolovém rizotu

Italský šmrc a jednoduchost úpravy pstruhovi vyloženě sluší!

Závin ze pstruha s pestem a omáčkou

Maso a příloha v jednom? Poloviční práce! Sen každé hospodyňky...

Salát z pekingského zelí

Dokonalá souhra barev i chutí...

Salát z ředkve, hrášku & hrušek

Ostrá ředkev, křupavý hrášek a sladká hruška se jemně prolínají a tvoří spolu dokonalou harmonii.

Salát Coleslaw s parmazánem

Notoricky známý salát jsme vylepšili strouhaným parmazánem, a dodali mu tak novou chuťovou dimenzi.

Salát s okurkou a tahini zálivkou

Salát s orientálním šmrcem. Neobvyklé koření posune i běžné ingredience jako je bílé zelí a okurka na úplně jinou...

Krambl s jahodami a nektarinkami

Snadný na přípravu, božský na chuť... A skoro bez těsta!

Rybízový koláč s mandlovou drobenkou

Jemné nadýchané těsto, hedvábný krém a rybíz, který tomu všemu dodá šťávu!

Supersnadný hrnkový meruňkový koláč

Nejjednodušší koláč, jaký si umíte představit. Upečete jej bez vážení!

Koláč s višněmi a kakaovou drobenkou

Drobenka z piškotů a kakaa nás nadchla. A s višněmi jde skvěle dohromady.

Kynutý koláč tety Dany

Klasika, po které se zapráší. Dva plechy nebudou stačit...

Cuketový koláč s tymiánem a kozím sýrem

Vypořádejte se s úrodou cuket novým, neotřelým způsobem. Upečte koláč!

Kuřecí polévka se zeleninou

Kuřecí polévka se zeleninou nikdy neomrzí!

Fish & chips s tzatziki

Luxusní variace na britskou klasiku... Zkuste zkombinovat kulinární poklady Británie a Řecka!

Špagety s rajčatovou omáčkou & masovými koulemi

Čerstvá letní verze jednoho z nejoblíbenějších receptů.

Kuře s okurkovo-fenyklovým salátem

Nedělní kuře s elegantním doprovedem...

Gratinovaná zelená zelenina

Gratinovaná zelenina má v sobě něco rafinovaně delikátního...

Dvojitý burger

Burger ve stylu Big Mac má všechno, co má mít - neodolatelnou omáčku, 2 plátky masa i rozpečený sýr. Tohle prostě...

Hoisin burger

Asijská variace na klasický hovězí burger. Dokonalá souhra západních a východních vlivů.

Klasický hot dog

Klasika je klasika... Než se pustíte do experimentování, připravte nejdříve tyhle tradiční hot dogy.

Chilli hot dog

Hot dog ve stylu tex-mex nás doslova nadchnul.

Chilli-paprikové krevety

Uzená paprika dodá krevetám kouřový nádech, ale můžete použít i jen tu sladkou.

Chilli tortilly

Jste-li v časové tísni, můžete použít i kupované tortilly, ale čerstvé domácí rozhodně stojí za snahu.

Černofazolovo-rajčatová salsa

Složení sals čili omáček můžete rozličně kombinovat. V dochucování se nemusíte nijak krotit a můžete je...

Papričky jalapeños se sýrem, obalované v polentě

Nelekejte se, balkánský sýr zastoupí původní mexický queso fresco se vší parádou a seženete ho všude.

Mexické placičky s fazolemi a quinoou

V Mexiku si přijdou na své i labužníci milující zdravou stravu: quinoa, avokádo, fazole, batáty...

Fajitas

Fajitas neboli proužky či pásky patří ke klasice kuchyně v tex-mex stylu. Původně se název fajitas vztahoval k...

Ceviche

Tahle lehká mexická pochoutka bude hvězdou letních večerů!

Margarita a kubánské mojito

Připravte báječné letní osvěžení v podobě vášnivé Margarity nebo chladivého mojita s vůní máty.

Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou

Oblíbený recept šéfkuchaře Jiřího Štifta si nás získal nejen expresní přípravou ale i lahodnou chutí.

Salát s mangem a papájou

Zelené mango a papája jsou trochu nakyslejší než ty běžné, a proto se dobře doplňují se zálivkou s rybí...

Salsa verde

Salsa verde neboli zelená omáčka je původně italský vynález. Díky své čerstvé bylinkové nakyslé chuti je k...

Grilovaná makrela s estragonem, pečenými citrony & bruschettou

Tuhle lahodnou měkkou rybu s křupavou bruschettou, podávejte se salsou verde .

Grilované papriky s mátou & česnekem

Díky mátě je tahle příloha příjemně svěží a díky česneku má správný říz!

Grilované cukety se salátem panzanella

Božská příloha pro 4 nebo lehký oběd pro 2!

Glazovaná mrkev

Když mrkev ke grilovanému masu, tak jedině glazovanou!

Bylinkové máslo s mandlemi

Domácí bylinkové máslo je skvělé nejen na steaku ale i na obyčejné topince. Jiné už chtít nebudete!

Grilovaný rib eye steak

Pořádný steak je vrcholem každé grilovačky... Bylinkové máslo se na něm krásně rozpouští a voní široko daleko...

Burger s grilovaným hovězím srdcem, křupavou slaninou & omáčkou

Tenhle burger je přímo od srdce. Tedy vlastně ze srdce... Hovězího!
reklama

Přidat komentář