Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňkový sorbet
Meruňkový sorbet
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Meruňkový sorbet

4.3/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1265 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 275 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sorbety jsou úžasně jednoduché a tenhle meruňkový je toho důkazem. Já ho mám ráda spíš nakyslý, ale podle chuti a zralosti meruněk můžete případně při vaření přidat více cukru,“ radí autorka receptů Katka Kočičková.

Suroviny

zralých
voda 250 ml
pro děti nahraďte pár kapkami mandlového nebo vanilkového extraktu

Postup

1

Meruňky rozpulte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky. Vložte je do hrnce spolu s 250 ml vody a cukrem a vařte na středním ohni, až se ovoce rozpadne, trvá to asi 10 minut. Pak rozmixujte dohladka a propasírujte přes síto do mísy (meruňky totiž bývají po uvaření často velmi vláknité a to, co se v džemu ztratí, ve zmrzlině nepříjemně vynikne). Směs umístěte do lednice a nechte zcela vychladnout.

2

Do vychlazené směsi vmíchejte mandlový likér, nalijte do zmrzlinovače a dejte umíchat. Pokud zmrzlinovač nemáte, podívejte se na popis metody ručního promíchávání níže.

3

Podávejte buď ihned po umíchání (sorbet bude mít konzistenci točené zmrzliny), nebo uložte v mrazuvzdorné nádobě do mrazáku a nechte zatuhnout. Před podáváním nechte povolit.

METODA RUČNÍHO PROMÍCHÁVÁNÍ V MRAZÁKU
Hotovou studenou směs vlijte do mrazuvzdorné nádoby. Volte raději širší a mělčí než vysokou a úzkou. Mrazák nastavte na nejvyšší stupeň mražení (až bude zmrzlina tuhá, můžete zase teplotu vrátit na běžnou provozní hodnotu) a nádobu do něj uložte. Po 40 minutách vytáhněte. Zmrzlina bude tuhnout po krajích, zatímco střed bude ještě tekutý. Důkladně kraje rozrušte vidličkou směrem ke středu. Vraťte zpátky do mrazáku a proces opakujte za 30 minut. Vracejte se takto ke zmrzlině po půlhodinách, dokud nebude hladká a pevná. Na závěr povrch zmrzliny zakryjte víčkem nebo potravinářskou fólií. Nemusíte úzkostlivě hlídat čas, a když na jedno promíchání zapomenete, nic se nestane. Nicméně pro roztržité doporučuji nastavit si minutku. Celý proces tuhnutí trvá zhruba 4 hodiny, v závislosti na typu zmrzliny.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč