Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Milované čokoládové dortíčky

"Maminka miluje ořechy, já čokoládu. V tomhle dezertu se obě naše vášně spojují...,“ vypráví art directorka Marcela Kubíková.

Vydání: 2016/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na asi 16 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:40
Dort

Ingredience

    • 240g másla, změklého
    • 240g vlašských ořechů, mletých
    • 240g kakaa holandského typu (nebo rozpuštěné čokolády)
    • 240g moučkového cukru
    • 8 vajec, žloutky a bílky oddělené
    • 4 lžíce strouhanky

    NA KRÉM

    • 1/4 litru mléka
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 1 žloutek
    • 1 vanilkový cukr
    • 200g másla
    • 1–2 lžíce moučkového cukru
    • 2–3 lžíce kakaa

    NA DOKONČENÍ

    • kakao holandského typu
    • pařížská šlehačka a celé ořechy na ozdobení 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175°C. V míse promíchejte změklé máslo, mleté ořechy, kakao, cukr, žloutky a strouhanku. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně jej zapracujte do těsta. Těsto potom vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30–40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Nechte vychladnout.

2 Na krém: mléko vlijte do hrnce a zašlehejte do něj mouku, žloutek a vanilkový cukr. Postavte hrnec na plotnu a za stálého míchání přiveďte pomalu k bodu varu. Vařte, dokud směs nezhoustne na kaši. Pak nechte zchladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a kakaem. Po lžících přidávejte a zašlehávejte zchladlou kaši (nemusíte ji použít všechnu, ale právě kaše máslový krém odlehčí).

3 Upečený korpus podélně prokrojte. Polovinu potřete 2/3 čokoládového krému, přiklopte druhou polovinou korpusu a potřete zbylým krémem. Poprašte kakaem. Nakrájejte na malé kostky a každý z nich ozdobte pařížskou šlehačkou a půlkou ořechu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jednoduchý jablečno-sýrový salát

Kuřecí roláda se špenátem a bramborovými knedlíky

Mámina sekaná

Mrkvička s hráškem

Tvarožník

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobry den. Aky velky plech treba pouzit pri peceni? Dakujem :)
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Zuzano, ideální je klasický obdéníkový plech o rozměrech přibližně 30x40-35x45 cm.

Přidat komentář