Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mořský vlk pečený v soli

Francouzi téměř nepoužívají kamennou sůl. Na poloostrově Guérande, na jižním výběžku Bretaně, se totiž tradičním způsobem těží mořská sůl maximální kvality.

Vydání: 2013/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Maso

Ingredience

    • 2 mořští vlci, celí a vykuchaní, každý po cca 350g
    • svazek estragonu
    • malý svazek kerblíku
    • 2 snítky natě fenyklu
    • 1,5–2kg hrubé mořské soli
    • 2 bílky
    • bageta, panenský olivový olej a listy salátu k podávání

Příprava jídla

Předehřejte horkovzdušnou troubu na 200°C. Ryby omyjte a osušte. Břišní dutiny vyplňte většinou bylinek.

Sůl smíchejte s bílky a podle potřeby přilijte 50–100ml vody. Dobře promíchejte a nechte chvíli odpočinout.

Polovinu solné směsi nasypte na plech vyložený pečicím papírem na dvě hromádky a rozhrňte podle velikosti a tvaru ryb. Navrch položte ryby, obložte zbylými bylinkami a zasypte zbylou solnou směsí tak, aby v ní ryby byly uzavřené. Pečte 15–20 minut, až solná krusta zezlátne. 

Vyjměte z trouby, nechte chvíli odpočinout, krustu svrchu rozbijte a odloupněte. Z ryb stáhněte kůži a podávejte s pečivem, listy salátu a olejem na zakápnutí. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Galetky se špenátem a vejcem

Ratatouille

Kančí na víně se švestkami a hrozny

Sýrové fondue

Přidat komentář