Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2013/11

Čím se na podzim rozmazlit a zahřát
Speciality francouzské kuchyně
Hříšné karamelové dezerty
Zvěřinové hody
Jedlé dárky s předstihem

Upoutávky z Apetitu

Olivové beaujolais

V listopadu přichází na trh mladé víno a také olivový olej z nové sklizně. Voní po čerstvě posečené trávě, bývá ještě mírně zakalený a chutná přímo skvěle!

Karamel

Hříšně dobré a neodolatelné dezerty

Uvařte si pohodu

Pět lahůdek, kterými si v pošmourných dnech zvednete náladu. Ověřeno redakcí časopisu Apetit.

Recepty z vydání

Tagliata s olivovou salsou

Tagliata je další stupeň carpaccia – maso je jen zprudka opečené a po odležení tence nakrájené.

Francouzský toust plněný šunkou a sýrem

„Toust ve vajíčku je moje nejmilejší snídaně v pošmourných dnech. Hned mi zvedne náladu! Rozhodně zkuste i verzi s...

Steak s portobellem a bramborovou kaší

„Tohle jídlo je pro mě opravdový svátek. Na talíř se totiž sejdou moje oblíbené suroviny – šťavnatý steak, voňavá houba...

Tatarák po italsku

„Měla jsem období, kdy jsem si tatarák musela dávat aspoň jednou týdně! Dnes už na něm tolik neujíždím, ale připravuji...

Dukka s novým olivovým olejem

Egyptskou směs oříšků a koření dukka lze uchovat až měsíc v uzavřené dóze. Podává se jako rychlý předkrm a v kombinaci...

Marinovaná mozzarella

Doporučujeme koupit v italských lahůdkách kvalitní buvolí mozzarellu. Na chuti je rozdíl opravdu znát!

Polévka frantoiana

Toskánská polévka zuppa frantoiana v zimě potěší na těle i na duchu.

Brambory na loupačku s omáčkou pebre

Brambory na loupačku nejsou výhradně český vynález. Zkuste neobvyklou chilskou variantu – brambory s jemným solným...

Švestkovo-hruškový krambl

V každém kramblu musí být šťavnaté ovoce – nejlépe švestky či blumy. A navrchu křupavá drobenka.

Karamelky s jablečným moštem

Tyhle karamelky se tváří obyčejně, ale až ochutnáte! Ach! Jemně slané, hedvábně sladké a hlavně skrz naskrz báječné!

Kávové crème brûlée s čokoládou

Káva, čokoláda, karamel... Tohle je prostě dezert snů! Krémová textura, křupavá krustička... Víc slov netřeba!

Tartaletky s čokoládou a slaným karamelem

Sladkoslaná náplň tartaletek vás dostane!

Koláč s karamelovými hruškami a pekanovou drobenkou

Neodolatelný koláč s luxusní náplní vám naprosto učaruje...

Zmrzlina s karamelem a lámaným griliášem

Co je lepšího než domácí zmrzlina? No přece domácí zmrzlina s griliášem!

Štěpánská hovězí pečeně

Hovězí váleček je dokonale libové maso. Při přípravě není potřeba z něj nic ořezávat nebo preparovat. Ocení...

Hovězí plátky na houbách

Do tak krásného kousku masa jako je hovězí váleček se zamilujete na první pohled. Je libové, pevné a nabízí spoustu...

Pastinákové hranolky s parmazánem

Báječná lahůdka obalená v parmazánu!

Pečené batáty se sójovou omáčkou

Batátové hranolky po čínsku si zamilujete.

Aligot

Francouzská delikatesa v podobě lahodné bramborové kaše.

Celerová kaše s kapary a pancettou

Kaše po italsku s opečenými kousky pancetty a výraznými kapary.

Šťouchané brambory s petrželí

Vylepšená česká klasika vám rychle učaruje.

Mořský vlk pečený v soli

Francouzi téměř nepoužívají kamennou sůl. Na poloostrově Guérande, na jižním výběžku Bretaně, se totiž...

Galetky se špenátem a vejcem

Galetka je palačinka z pohankové mouky. Stejně jako sladkou palačinku i slanou variantu můžete naplnit čímkoli...

Ratatouille

Základem téhle opečené středomořské směsi zeleniny jsou rajčata, papriky, lilky a cukety. Důležitý je i...

Kančí na víně se švestkami a hrozny

Francouzská úprava kančího masa je rafinovaná, a přesto velmi jednoduchá.

Sýrové fondue

Na tuhle dobrotu si dělají nároky Francouzi i Švýcaři. Vymysleli ji totiž pastýři ze Savojských Alp, kteří...

Husí roláda, zadělávaná kedlubna à la zelí a tvarohové šišky

Šéfkuchař Radek Kašpárek z restaurace Field vás krok za krokem naučí vykostit husu a připravit z ní skvělou...
reklama

Přidat komentář