Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mrkev s cizrnou po marocku

Jarní zelenina v aromatické úpravě

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Zelenina Ostatní

Ingredience

    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 1 cibule, nakrájená na plátky
    • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • po 1/2 lžičce mletého koriandru, mletého římského kmínu, mletého zázvoru, mleté sladké papriky a mletého kajenského pepře
    • 2 svazky (celkem asi 20 ks) menších mrkví i s natí
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 250 ml zeleninového vývaru
    • 400g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
    • sůl
    • 4 lžíce nasekaného čerstvého koriandru+ na ozdobení
    • 2 lžičky nasekaných mátových lístků + na ozdobení
    • 200 g kuskusu, uvařeného, k podávání
    • 150 g sýra feta

     

Příprava jídla

1 V litinovém kastrolu se silným dnem na rozehřátém oleji opékejte cibuli 2 minuty dosklovita. Přidejte česnek a koření a ještě pár sekund míchejte a opékejte, až se rozvoní. Vsypte oškrabanou nebo oloupanou mrkev se zkrácenou natí a míchejte, aby se obalila kořením. Přidejte rajčata a přilijte citronovou šťávu a vývar. Přiklopte a vařte 20 minut doměkka. Pak vsypte cizrnu a 2–3 minuty prohřívejte. Podle chuti osolte.

2 Odstavte a vmíchejte koriandr a mátu. Podávejte s kuskusem, ozdobené bylinkami a posypané rozdrobenou fetou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Asijský salát s mrkví a paprikou

Ředkvičkový salát s pomerančem

Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem

Špenátovo-mandlový dip s jogurtem

Krůtí polévka s čočkou a kopřivami

Mrkvové placičky s ostrým jogurtovým dipem

Zamilujte si luštěniny

Recepty se spoustou zeleniny

Přidat komentář