Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2014/4

Jaro v kuchyni
Nejlepší jehněčí
Sváteční pečení
Vejce 5x jinak
Dobroty pro koledníky

Upoutávky z Apetitu

Kachní prsa

Jemné kachní maso je nejlepší připravit jako minutku. Redaktorka Katka Švejdová přidá skvělý recept na kachní prsa se salátem s hruškami a hořčičnou zálivkou.

Hrátky s kynutým těstem

Mazanec je mazanec, ale my pro vás tentokrát připravili čtyři krasavce z kynutého těsta, kteří mu směle konkurují.

Velikonoční jehněčí

Voňavé jehněčí maso patří odpradávna na velikonoční stůl. Poradíme vám, kde ho koupit a jak ho nejlépe upravit.

Recepty z vydání

Velikonoční sušenky

Na sušenky můžete napsat iniciály malých koledníků, kteří se k vám chystají.

Sendvič s kuřecím masem a kari pomazánkou

Pikantní pohoštění pro koledníky

Čokoládové minicheesecaky

Tahle koleda zmizí dřív, než ji stačíte dozdobit.

Rozinkové rolky s mandlovými lupínky

Nám rolky nejvíc chutnaly s hrnkem teplého kakaa, ale stejně dobré budou i s čajem či kávou nebo jako sladká svačinka.

Jehněčí hřebínek v bylinkovém kabátku

Hřebínek (neboli kotletky v celku) jsme nejprve upekli a teprve potom obalili v bylinkách. Jehněčí má zkrátka zelenou!

Grilované jehněčí kotletky s pikantním kuskusem

Jednoduchý recept, který doporučujeme, pokud s jehněčím masem teprve začínáte.

Rizoto s pečeným česnekem a pestem

Pravé rizoto italského typu si žádá kulatozrnnou rýži a trpělivost při přilévání vývaru a míchání. Tyto investice se...

Pomalu pečená jehněčí kýta na česneku s kaší

Kýtu před pečením nezbavujte kosti, maso u ní chutná nejlíp. A nešetřete na česneku – vyloupané pečené stroužky jsou...

Roláda z jehněčího krku a bramborovým salátem

Velkou šlachu procházející po celé délce krku, která v řezu připomíná přesýpací hodiny nebo trojúhelník, nechte v mase...

Velikonoční věnečky se sušeným ovocem

Rafinovaná kombinace ořechů a sušených hrušek

Velikonoční bochánky

Typicky britské velikonoční pečivo se v originále nazývá hot cross buns. Efektní křížek nahoře můžete udělat i z...

Velikonoční cop s trojí náplní

Každému, co má rád: tvaroh, ořechy i mák.

Kachní ragú s bramborovou kaší

Geniální způsob, jak zužitkovat maso zbylé od oběda.

Kachní prsa se salátem s hruškami

Kombinace kachního masa a ovoce je léty prověřena a funguje dokonale!

Labne

Arabský sýr labne si snadno vyrobíte sami doma. Labne je součástí mnoha arabských předkrmů, ale úplně nejlepší je mlsat...

Mrkvová polévka s fetou a quinoou

K pikantní polévce zářivé barvy a úžasné chuti podávejte plochý libanonský chléb nebo chléb pita pokapaný olivovým...

Otevřený Reuben sendvič

Nejslavnější sendvič z proslulých newyorských deli, lahůdkářství vlastněných původně židovskými emigranty.

Flamiche

Sýrový koláč flamiche (či někde též flamique) je pikardská specialita ze severní Francie. My jsme připravili dvě...

Ředkvičkový salát s pomerančem

Krásně svěží. Sladkost pomeranče vyvažuje štiplavost ředkviček.

Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem

Plané bylinky z lesa vnesou jaro i do vaší kuchyně.

Nakládaný zázvor

Když jsme v supermarketu obhlíželi nakládaný zázvor, zarazila nás v něm spousta ‚éček‘. Přemýšleli jsme, jestli to jde...

Špenátovo-mandlový dip s jogurtem

Báječný předkrm či lehká večeře

Kuřátka z bílé čokolády

Jsou veselá a sladká! Tahle kuřátka si zamilujete vy i vaše děti. Hanka Rawlings, autorka kuchařky Sladký design, vám...

Vejce Benedikt

Senzační pochoutka, která spatřila světlo světa v New Yorku už v roce 1894. Nepatří mezi nejdietnější jídla. Kdo však...

Asijský salát s mrkví a paprikou

Podobně ochucený mrkvový salát se připravuje v jihovýchodní Asii, například ve Vietnamu. Je krásně křupavý a plný...

Mrkev s cizrnou po marocku

Jarní zelenina v aromatické úpravě

Pečené kuře s fazolemi a chorizem

Ke kuřátku můžete jako přílohu podávat rýži, ale ještě lepší bude čerstvá bílá bagetka, kterou...

Přidat komentář