Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Páj s uzeným kolenem
Páj s uzeným kolenem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Páj s uzeným kolenem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10097 kcal
Bílkoviny 414 g
Sacharidy 374 g
Tuky 767 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na sladké koláče vás příliš neužije? Pak zkuste tento páj plněný uzeným kolenem! Zaručeně vás dostane. Plný lahodného masa a šťávy a s křupavou pokličkou z krásně vypečeného těsta. 

Suroviny

s kostí
pepř mletý 1 ČL
kuličky
pórek 2 ks
rozpůlené, omyté, nasekané
cider 200 ml
co nejtučnější
hořčice hrubozrnná 2 PL
pepř barevný 1 ČL
nakládaný, propláchnutý, nadrobno nakrájený
petrželka ½ svazku
nasekaná
vejce 1 ks
prošlehané, na potření

Postup

1

Do hrnce vložte kolena s bobkovými listy a celým pepřem a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu a zvolna vařte 3 hodiny, aby maso odpadalo od kosti.

2

Vyjměte a nechte vychladnout. Uchovejte 200 ml tekutiny z vaření.

3

Pak z kolen oberte čisté libové maso v kouscích o velikosti sousta (ostatní jedlé části kolen snězte nejlépe s hořčicí, křenem a chlebem).

4

V hrnci rozehřejte máslo, vsypte pórek a opečte ho doměkka. Poprašte moukou, míchejte a opékejte 2 minuty.

5

Postupně vlévejte cider, vmíchávejte, aby se všechno vstřebalo a nevznikly žmolky.

6

Zvolna vařte 2 minuty, pak vlijte odloženou tekutinu a smetanu.

7

Zvolna vařte 3–4 minuty, pak vmíchejte hořčici, zelený pepř, petrželku a maso z kolen. Směs nalijte do hluboké zapékací mísy a nechte trochu zchladnout.

8

Troubu předehřejte na 200/180°C.

9

Těsto rozválejte na tloušťku cca 3mm, seřízněte do vhodného tvaru a zakryjte jím vršek mísy. Její okraj navlhčete, aby lépe přilnulo. Potřete vejcem, a chcete-li, ozdobte odřezky.

10

Pečte 25–30 minut, aby poklička zezlátla a nafoukla se.

Foto: Sam Stowell, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč