Pečené brambory s parmazánem a provoněné rozmarýnem dají slovu příloha nový rozměr.
Suroviny
brambory
1,8
kg
typ B či C, oloupané, malé přepůlené, velké rozčtvrcené
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
5
PL
parmazán
100
g
strouhaný
petrželka
1
hrst
nasekaná
rozmarýn
4
snítka
jemně pokrájený
muškátový oříšek
1
špetka
strouhaný
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 ºC. Brambory v hrnci s osolenou vodou přiveďte k varu a vařte přesně dvě minuty. Slijte a promíchejte se dvěma lžícemi oleje.
2
V míse promíchejte mouku, parmazán, bylinky, muškátový oříšek a špetku soli. Promíchejte s bramborami, aby se stejnoměrně obalily. Rozehřejte zbylý olej v nízkém pekáčku. Vložte do něj brambory a opatrně je obraťte, aby se olejem pokryly.
3
Pečte v troubě 40 minut dozlatova, občas obraťte. Pokud se přilepí ke dnu, neodtrhávejte je, nechte je tak až do konce, aby se nerozmačkaly.
Komentáře
Brambory jsou křupavější, pokud se použije polohrubá mouka.