Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Penne all’amatriciana

Omáčka amatriciana (čtěte amatričiana) patří mezi absolutní italské klasiky a je důkazem, že italská kuchyně si vystačí jen s pár ingrediencemi, v tomto případě potřebujete jen slaninu, rajčata a sýr.

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Těstoviny

Ingredience

    • 400 g penne nebo jiných krátkých těstovin
    • 300 g slaniny (nejlépe pancetta či quanciale), na kostičky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 200 ml suchého bílého vína
    • 2 x 400 g konzerva loupaných rajčat, drcených
    • 150 g parmazánu nebo pecorina, na hoblinky nebo nastrouhaného

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu al dente (na skus). Slijte je a uchovejte si 1/2 hrnku vody z vaření.

2 Slaninu opečte na oleji, podlijte vínem, to nechte krátce odpařit, přidejte rajčata a zhruba 10 minut vařte. Vmíchejte slité těstoviny, trochu sýra a vodu z těstovin.

3 Podávejte sypané parmazánem nebo pecorinem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinkový olej s česnekem

Focaccia s červenou cibulí

Kalamáry s hráškem na víně

Špagety cacio e pepe

Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Lilek a cukety a papriky z pánve

Krémová polenta s mascarpone

Ricottový trifle s mandlovými sušenkami

Přidat komentář