Cibule je nepostradatelná jako základ většiny pokrmů. Výborná je ale i sama o sobě! Skvěle doplní třeba grilované steaky, karbanátky nebo klobásky.
Suroviny
cibule červená
500
g
středně velká
máslo
25
g
česnek
2
stroužky
na tenké plátky
chilli paprička
2
ks
červená, bez semen, najemno
víno bílé
125
ml
suché
vývar kuřecí
125
ml
sůl mořská
petrželka
na ozdobu
Postup
1
1 Cibule oloupejte, očistěte spodní část tak, aby částečně zůstala a držela vrstvy cibule pohromadě, překrojte napůl a poté na pět klínků.
2 V pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli, česnek, chilli papričky a zlehka zvolna opékejte dozlatova 3 až 5 minut. Přilijte víno a nechte ho svařit na polovinu.
3 Přilijte vývar, případně přisolte a nechte přikryté vařit asi 12 minut doměkka. Ozdobte petrželkou a podávejte.
2 V pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli, česnek, chilli papričky a zlehka zvolna opékejte dozlatova 3 až 5 minut. Přilijte víno a nechte ho svařit na polovinu.
3 Přilijte vývar, případně přisolte a nechte přikryté vařit asi 12 minut doměkka. Ozdobte petrželkou a podávejte.