Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pilaf s meruňkami, pistáciemi a goudou

Zajímavější než klasický rýžový

Vydání: 2014/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odpočinutí
PT25M
Vaření 0:25
Balkánská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce másla
    • 1/2 lžičky mletého koriandru
    • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
    • 1 malá červená cibule, nakrájená na plátky
    • 300 g trojbarevné směsi quinoy (bílá, červená, černá), propláchnuté
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1/2 lžičky nastrouhané kůry z biocitronu
    • 440 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
    • 1/2 hrnku sušených meruněk, nakrájených na kostičky
    • 1 mrkev, nastrouhaná nahrubo
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1/2 hrnku mátových lístků, nasekaných + celé na ozdobení
    • 1/2 hrnku pistáciových oříšků, nasucho opražených a nasekaných nahrubo
    • 50 g velmi staré goudy (např. Old Amsterdam), nastrouhané nahrubo

Příprava jídla

1 V rendlíku rozehřejte máslo a olej spolu s kořením – koriandrem a římským kmínem. Míchejte 1 minutu, pak přidejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Vmíchejte quinou, přilijte vývar a vsypte citronovou kůru a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15–20 minut, až bude quinoa měkká a tekutina se vstřebá. Vypněte, vmíchejte meruňky, přiklopte a nechte 10 minut odpočinout.

2 Potom načechrejte quinou vidličkou, osolte a opepřete, přidejte mrkev, citronovou šťávu, pistácie, mátu a nakonec vmíchejte goudu. Podávejte ozdobené mátovými lístky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řízky se šalvějí a prosciuttem obalované v quinoe

Burger s quinoou & tzatziki

Salát s quinoou, fetou a pečenou dýní

Polévka s quinoou a batáty

5x zdravá quinoa

5x quinoa

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář