Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pivní sýrová polévka

Polévka podobná téhle se podává na tradičním Octoberfestu. Tam vědí, jak si udělat žízeň i co se nejlíp hodí k pivu!

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 4 lžíce másla
    • 1 mrkev, nakrájená nadrobno
    • 1 velká žlutá cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 30g hladké mouky
    • 300ml mléka
    • 200ml smetany na vaření (12%)
    • 500ml světlého piva
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 300g zralého čedaru, nastrouhaného
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Příprava jídla

1 V hrnci na mírném plameni rozpusťte máslo. Přidejte mrkev, cibuli a česnek a opékejte 10 minut doměkka a dosklovita. Přisypte mouku a za stálého míchání ji nechte zezlátnout a rozvonět, trvá to asi 3 minuty. Vlijte mléko a smetanu a metličkou promíchejte, pak zesilte plamen, přidejte pivo a hořčici a za občasného míchání metličkou přiveďte k varu a vařte, dokud nezmizí pivní pěna. Po asi 10 minutách varu hrnec stáhněte z plotny a postupně po hrstech vmíchejte nastrouhaný sýr. Dochuťte solí a pepřem a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

Smažené plněné papričky

Cibulové kroužky ve slanině

Grilované sendviče s pivním sýrem a čatní

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

Přidat komentář