Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár Horká láska
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné Na 1,2 litru zmrzliny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5615 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 322 g
Tuky 445 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmrzlinový pohár s teplým ovocem je možná trochu retro, ale kombinace horkého a ledového, sladkého a nakyslého, ta je nesmrtelná!

Suroviny

Na zmrzlinu z bílé čokolády
nasekaná
mléko 250 ml
Na malinovou omáčku
mražené maliny 300 g
pokud připravíte pohár jen z poloviny zmrzliny, vystačíte se 150 ml
podle chuti
čerstvé, na ozdobení

Postup

1

Do nerezové mísy nasypte čokoládu. Žloutky a cukr v další míse metlou našlehejte do pěny. Smetanu a mléko vlijte do hrnce a zahřejte těsně pod bod varu. Třetinu horké směsi vlijte praménkem do mísy se žloutky a cukrem. Stále míchejte, aby se obě tekutiny propojily.

2

Žloutkovou směs vraťte ke zbytku smetany a mléka v hrnci a společně vařte a míchejte stěrkou. Pokud máte teploměr, provařte směs na 85°C. Bez teploměru poznáte, že je směs hotová, když začne mírně houstnout, zejména ode dna hrnce. Horkou tekutinu přilijte k nasekané čokoládě a míchejte metlou, dokud se všechna čokoláda nerozpustí.

3

Mísu se směsí na zmrzlinu dejte do lázně se studenou vodou a kostkami ledu, abyste ji co nejrychleji zchladili. Vlažnou ji umístěte do lednice a nechte úplně vychladit. Studenou směs nalijte do zmrzlinovače a zamrazte, pak ji přendejte do vhodné nádoby a nechte ještě minimálně dvě hodiny nebo nejlépe přes noc zatvrdnout v mrazáku.

4

Pokud zmrzlinovač nemáte, nalijte směs do mrazuvzdorné nádoby a dejte do mrazáku. Během mražení směs v pravidelných intervalech vytahujte a promíchávejte ponorným tyčovým mixérem. Opakujte, dokud směs není hladká. Před servírováním vyjměte zmrzlinu z mrazáku a nechte ji povolit.

5

Na malinovou omáčku dejte do hrnce mražené maliny, oslaďte je podle chuti a vařte, dokud není ovoce horké.

6

Sestavte pohár. Na dno dejte štědrou dávku omáčky a pak naskládejte kopečky zmrzliny. Nahoru opět dejte pár lžic omáčky – horké maliny protečou pohárem a vytvoří barevný efekt. Ozdobte čerstvými malinami a ihned servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč