Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka chili sin carne
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2083 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 221 g
Tuky 75 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bezmasá polévková verze známého pokrmu texaské kuchyně chili con carne. Ve své domovině se stejně jako masová verze nazývá prostě chili (a píše se s jedním ,l‘, což odpovídá jménu chilli papriček ve španělštině a americké angličtině).

Suroviny

olivový olej 2 PL
nadrobno
řapíkatý celer 2
řapíky na kostičky
česnek 4 stroužek
drcené
na stejně velké kousky
chilli sušené 1 PL
jemné
římský kmín 2 ČL
mletý
balzamikový ocet 1 PL
vývar zeleninový 500 ml
hnědý cukr 1 PL
lze nahradit krupicovým
sůl
pepř
čerstvě mletý
konzerva, scezená, propláchnutá
bageta 1 ks
česneková, kupovaná nebo domácí (viz recept níže vpravo)
čedar 100 g
vyzrálý, nastrouhaný
jarní cibulka 3 ks
nasekaná

Postup

1

Ve velké hluboké pánvi nebo rendlíku na středním ohni rozehřejte olej a opékejte na něm cibuli a řapíkatý celer 10 minut doměkka, minutu před koncem vsypte česnek. Přidejte papriku a opékejte 5 minut. Vmíchejte chilli koření a římský kmín a nechte minutu rozvonět. Poté vlijte balzamikový ocet, rajčata a vývar, ochuťte 1 lžící cukru, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a nechte bublat 10 minut.

2

Troubu předehřejte podle návodu na obalu bagety nebo podle údajů v rámečku vpravo a dejte péct bagetu.

3

Do polévky vsypte fazole a vařte dalších 10 minut. Polévku posypte sýrem a jarními cibulkami a podávejte s rozpečenou česnekovou bagetou.

ČESNEKOVÁ BAGETA

Tyčovým mixérem nebo sekáčkem na potraviny rozmixujte velkou hrst hladkolisté petrželky, 3–6 stroužků česneku (podle velikosti a síly) a 200 g změklého másla. Osolte. Bagety (nejlépe
4–6 mini k dopékání nebo nakrájenou větší) rozkrájejte našikmo na 1–1,5 cm silné plátky, ale nedokrojte, aby se celá bageta nerozpadla. Do vzniklých mezer rozetřete připravené bylinkové máslo. (V tomhle stadiu můžete bagety až na měsíc zamrazit, zabalené nejdřív do alobalu a pak do krabičky či potravinářské fólie, a potom péct vybalené z plastu rovnou z mrazáku, asi 20-25 minut). Připravené bagety zabalte do alobalu a pečte v troubě při 200°C asi 10–15 minut. Pak alobal nahoře doširoka rozevřete a nechte v troubě 5 minut zezlátnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč