Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s quinoou a batáty

Hustá a hřejivá

Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 200 g quinoy, propláchnuté
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 200 g specku (tyrolské sušené šunky), nakrájeného na tenké plátky a na nudličky
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 800 g batátů (sladkých brambor), oloupaných a nakrájených na kostky
    • 1 lžička drceného sušeného chilli
    • sůl
    • 1,5 litru drůbežího vývaru
    • 2 hrnky mladého (baby) špenátu
    • čerstvý koriandr na ozdobení

Příprava jídla

1 Propláchnutou quinou zalijte 375 ml vody a nechte máčet 15 minut. Pak slijte a odložte stranou.

2 V rendlíku rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte speck a opékejte asi 4 minuty dozlatova. Vsypte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte další 4 minuty, až změknou. Pak přidejte batáty a chilli a přilijte vývar a přiveďte k varu. Potom vsypte quinou a vařte asi 15 minut, až batáty změknou a quinoa bude vařená. Je-li polévka příliš hustá, můžete ji zředit vodou či vývarem. Na závěr vmíchejte špenátové lístky, osolte a podávejte ozdobené koriandrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řízky se šalvějí a prosciuttem obalované v quinoe

Burger s quinoou & tzatziki

Salát s quinoou, fetou a pečenou dýní

Pilaf s meruňkami, pistáciemi a goudou

5x zdravá quinoa

5x quinoa

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář