Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomalu pečený bůček s fenyklovým salátkem

„Americké BBQ není otázka minut, na bůček si musíte počkat,“ řekl nám šéfkuchař Bad Jeff. Pravda, přípravou tohoto bůčku strávíte opravdu dost času, ale až ho ochutnáte, nebudete litovat ani minuty!

Vydání: 2016/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 10 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT7H
Pečení 7:00
Maso

Ingredience

    • 200g krupicového cukru
    • 15g mletého černého pepře
    • 15g granulovaného česneku
    • 10g kajenského pepře
    • 10g mleté sladké papriky
    • 40g mořské soli, nejlépe uzené
    • 2kg vepřového boku
    • 70ml BBQ omáčky + další na potření

    NA FENYKLOVÝ SALÁTEK

    • 1 salátová okurka
    • 1/2 puku fenyklu
    • hrst nasekané pažitky
    • 1 lžíce limetové šťávy
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1/2 lžíce jablečného octa
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1–2 hrsti polníčku 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 165°C. Cukr, koření a sůl promíchejte a vetřete do bůčku. Do pekáčku vlijte omáčku, přilijte 1/2 litru vody a promíchejte. Na dno vložte mřížku a na ni položte bůček. Přetáhněte pekáček alobalem a upevněte jej tak, aby nemohla unikat pára. Bůček vložte do vyhřáté trouby a pečte 2 hodiny, potom teplotu stáhněte na 140°C a pečte ještě 3–5 hodin, podle tloušťky masa.

2 Bůček vyjměte, dejte na prkénko, navrch položte další prkénko, zatižte něčím těžkým a dejte na 3 hodiny do chladničky. Potom bůček nakrájejte na špalíky o hraně zhruba 5cm. Potřete je ze všech stran BBQ omáčkou a zvolna ogrilujte ze všech stran.

3 Okurku oloupejte a slupku nakrájejte na velmi tenké nudličky. Okurku pak podélně rozpulte, zbavte semínek a nakrájejte na tenké plátky. Fenykl nakrájejte na tenké plátky. Dejte vše do mísy, přidejte zbylé ingredience a promíchejte. Bůček podávejte se salátkem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře piri piri

Jamajské kuře jerk se salátkem

Grilované krevety s nudlovým salátem

Burger s masovými závitky

Grilovaná kotleta s batátovými hranolky a jablečnou omáčkou

reklama

Přidat komentář