Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Prasečinka aneb bůček v hlavní roli

Prasečinka aneb bůček v hlavní roli
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media

Místo vepřový bok říkáme láskyplně bůček – ta zdrobnělina krásně značí vztah Čechů k onomu levnějšímu kousku masa, kterým by možná v leckteré cizí kuchyni pohrdli a který je trnem v oku výživovým specialistům, jež se z nás pokoušejí vychovat národ zdravím kypících štíhlých jedinců. Mají samozřejmě pravdu, bůček je tučný a jeho přílišnou konzumací si zakládáme na své vlastní baculaté bůčky, ovšem i tady platí všeho s mírou. Když si sem tam pochutnáme na křupavé kůžičce, vypečených škvarcích a jemném masíčku a následně svůj hřích vyvážíme pořádnou porcí čerstvého salátu či – v případě tradiční úpravy – kopcem kysaného zelí, naše tělo nám to odpustí. A my si užijeme chuť, kterou milujeme.

Podobně kladný vztah mají k bůčku i v Asii, takže pokud se vám omrzí v úpravě knedlo-vepřo-zelo, můžete ho vyzkoušet v exotičtější podobě. Ostřejší koření a nezvyklé chuťové kombinace totiž bůčku sluší.

 

Autor: Lucie Velek
Rillettes
Více než dvě hodiny
Velmi snadné

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč