Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 646 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 57 g
Tuky 26 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Víno vše krásně provoní, tymián zvýrazní chuť. Zkuste takto upravený pórek přidat třeba k těstovinám.

Suroviny

česnek 2 stroužky
pokrájené nadrobno
tymián 1 PL
čerstvé lístky
pórek 6 ks
velký, na 2 cm kolečka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vývar zeleninový 150 ml
horký

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnci na másle asi minutu opékejte česnek a tymián. Přidejte pórek a promíchejte.

2

Přendejte do zapékací formy tak, aby jednotlivé kousky byly v jedné vrstvě. Osolte, opepřete a přilijte vývar i víno. Zakryjte pečicím papírem a pečte 30 minut. Pak sejměte papír a vraťte do trouby na 10 minut zezlátnout.

Podávejte: s grilovanými jehněčími či vepřovými kotletami.

Zkuste: doplnit opečenou sušenou slaninou a těstovinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč