Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Potočnicový salát s vejcem

Nenápadná delikatesa, která si u vás doma jistě získá mnoho fanoušků.

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 2 vejce, uvařená natvrdo nebo vykoledovaná, oloupaná a nakrájená na osminy
    • 60g potočnice (prodává například Marks&Spencer)
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
    • hrst krutonů z trhané ciabatty (stačí 1 malá), opečených na olivovém oleji

    NA ZÁLIVKU

    • 1–1,5 lžíce červeného nebo bílého vinného octa
    • 50ml olivového oleje
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 1/4 lžičky soli
    • pár kapek tekutého medu (podle chuti)
    • čerstvě mletý barevný pepř (podle chuti) 

Příprava jídla

1 Prošlehejte všechny suroviny na zálivku a odložte ji.

2 Vejce zlehka (aby se nerozpadla) promíchejte s potočnicí, řeřichou, jarní cibulkou a krutony. Pokropte zálivkou, promíchejte a ihned podávejte.

DALŠÍ NÁPAD

Míchaná vejce (na 1 porci 2–3 kusy) připravte, jak jste zvyklí. Ve chvíli, kdy budou skoro hotová, přidejte 1–2 hrsti nastrouhaného sýra (blaťácké zlato, gruyère, ementál, čedar...) a 2–3 hrsti nastříhané potočnice, promíchejte a odstavte, chcete-li osolte a opepřete. Můžete doplnit salátem z červené řepy nebo čerstvými rajčaty (mimo sezonu bývají lepší třešňová). Jezte s opečeným pečivem podle chuti. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vejce à la Florentine

Suflé s hráškem

Pečená vejce po mexicku

Sendviče s vajíčkovým salátem s kari

Polévka stracciatella

Bageta s vejcem a avokádem

Vejce k vejci...

28x vejce natvrdo

40 skvělých salátů

Přidat komentář