Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh s teplým kuskusovým salátem v papilotě

Pstruh s teplým kuskusovým salátem v papilotě

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1106 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 91 g
Tuky 56 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kouzlo tohohle receptu tkví v minimalistické přípravě. I když se opravdu loudáte, za čtvrt hodiny je všechno v troubě, pak už jen stačí prostřít a můžete zvát ke stolu.

Suroviny

kuskus ½ hrnku
olivový olej
podle potřeby
sůl
pepř
čerstvě mletý
střední, na plátky
malá, na plátky
1/2 nakrájená na tenoučké plátky, z 1/2 vymačkaná šťáva
pstruh 2 ks
2 malé filety nebo 1 velký filet ze pstruha (celkem 250-300 g), bez kůže
k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. Kuskus promíchejte s troškou olivového oleje, solí a pepřem.

2

Do středů dvou větších kusů pečicího papíru naskládejte v tomto pořadí: ochucený kuskus – ten rozhrňte podle velikosti a tvaru rybího filetu, který bude nahoře. Na kuskus rozložte plátky rajčat a na ně plátky cukety. Na ně rozložte plátky citronu a na ty posaďte rybí filety. Osolte, pokapejte citronovou šťávou a na každý dejte pár kousků másla. Zabalte, důkladně uzavřete, dejte do trouby a pečte 20 minut, dokud nebude ryba hotová a kuskus nabobtnalý.

3

Potom papiloty opatrně rozevřete (je v nich horká pára!), na talířích promíchejte kuskus se zeleninou, pečené citrony vyhoďte, navrch položte pstruha, pokapejte citronovou šťávou a doplňte lístky rukoly.

SVAČINA DO ŠKOLY

Pomazánka z pečeného pstruha
Ze zbylého pstruha vytahejte všechny kůstky. Maso nakrájejte najemno a důkladně promíchejte s jemně nasekanou jarní cibulkou, kouskem změklého másla a trochou čerstvého smetanového sýra. Osolte a opepřete a vmíchejte najemno nasekané lístky kopru. Pomazánku natřete do čerstvé světlé bagety a doplňte nakrájeným vejcem natvrdo a dalším koprem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč