Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozmarýnové jehněčí špízy
Rozmarýnové jehněčí špízy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rozmarýnové jehněčí špízy

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 22 g
Tuky 80 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí maso dokonale ladí s rozmarýnem, nejen při pečení v celku, ale i na špízu.

Suroviny

kapary 2 PL
slité a nasekané
česnek 1 stroužek
prolisovaný
či hřbet
očištěná a nakrájená na kusy
olivový olej
ve spreji
rozmarýn
čerstvý
sůl

Postup

1

Na dip smíchejte 170 ml zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce kaparů, slitých a nasekaných, a 1 stroužek česneku, prolisovaný.

2

Kostky ze 600 g jehněčí kýty či hřbetu a 2 zelených paprik, očištěných a nakrájených na kusy, napíchejte na 8 špízů. Postříkejte olivovým olejem ve spreji, posypte 2 lžícemi sekaného čerstvého rozmarýnu.

3

Pečte 6–8 minut, dohněda; obracejte a na závěr osolte. Nechte 5 minut zakryté odpočívat. Podávejte s dipem a 80 g rukoly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč