Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba pečená v soli

Ryba pečená v soli

4.1/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 246 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 0 g
Tuky 8 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeden hrnec, ryba a voňavé koření. Do hodiny se vaše kuchyně přenese do středomoří.

Suroviny

ryba 1 ks
vykuchaná, např. pražma
bylinky 1 svazek
bazalka, tymián, kopr, estragon
sůl 2 kg
mořská

Postup

1

Rybu omyjte a osušte. Kůže by měla pokud možno zůstat v celku. Naplňte rybu bylinkami.

2

Na dno většího pekáče nasypte kilo hrubé soli a položte na ni rybu. Pokud máte dost bylin, můžete je na ni klidně ještě naklást.

3

Zbytek soli spojte v míse s bílky; směs později vytvoří požadovanou krustu. Hmotou překryjte rybu tak, aby nebyl vidět ani kousek. Povrch můžete ještě trošku pokropit vodou (stačí máchnout nad rybou mokrou rukou).

4

Troubu vyhřejte na 180 ˚C a vsuňte do ní pekáč. Doba pečení záleží na váze ryby: počítejte se čtvrthodinou na každého půl kila. Silnější rybu, jako je třeba losos, lze péct i při teplotě až 220 ˚C . Pak počítejte s deseti minutami na každých 500 gramů.

5

Po upečení porušte ztvrdlou krustu nožem a rybu jemně vyjměte. Podávejte nejlépe s bílým chlebem a jednoduchým salátem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

29.08.2007 15:02
Recept se nachází v č. 7/04, str.47

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...