Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí krokety s fazolovým pyré & salátem

Amura ocení ti, kteří se sladkovodními rybami začínají – dobře se s ním pracuje, má málo kostí a není příliš cítit rybinou. 

Vydání: 2016/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT35M
Vaření 0:35
Maso

Ingredience

    • 400g masa z amura, zbaveného kostí a nakrájeného najemno
    • 2 vejce
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžičky lístků tymiánu
    • 4 plátky toustového chleba, rozmixované
    • strouhanka na obalení
    • olej na smažení
    • čerstvé oregano na ozdobení (lze vynechat)

    NA FAZOLOVÉ PYRÉ

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1/2 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 bobkový list
    • sušené drcené chilli papričky podle chuti
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1x 400g konzerva červených fazolí, scezených a propláchnutých

    NA FAZOLOVÝ SALÁT

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 malá červená cibule, nakrájená na plátky
    • 2 lžičky lístků tymiánu
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • kořenová zelenina (2 mrkve, 1/4 bulvy celeru, 3 stonky řapíkatého celeru), nakrájená na kostičky
    • 400g konzerva červených fazolí, scezených a propláchnutých
    • 400g konzerva bílých fazolí, scezených a propláchnutých
    • 1/2 400g konzervy krájených rajčat, okapaných, nebo 2 zralá rajčata nakrájená na kostičky
    • 4 sušená nakládaná rajčata, nakrájená na kousky 

Příprava jídla

1 Na fazolové pyré nejprve na oleji opékejte cibuli, bobkový list a chilli asi 4 minuty dosklovita. Pak přidejte rajčata a cukr a vařte 20 minut do zhoustnutí. Vyjměte bobkový list a směs společně s fazolemi rozmixujte na hladké pyré. Osolte podle chuti.

2 Na fazolový salát na olivovém oleji lehce orestujte cibulku, tymián a česnek, přidejte kořenovou zeleninu a zalijte vodou, aby byla zelenina ponořená. Nechte krátce vařit, přidejte obojí fazole a osolte. Pak přidejte rajčata i sušená rajčata a krátce prohřejte.

Na krokety smíchejte maso, 1 vejce a tymián, směs osolte, opepřete a zahustěte rozmixovaným chlebem. Pak vytvarujte nočky, obalte je ve zbylém vejci a strouhance a smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Osušte je na papírové utěrce a podávejte s pyré a salátem. Chcete-li, můžete ozdobit snítkou čerstvého oregana. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Amur s cizrnovými bramborami & salsou

reklama

Přidat komentář