Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybíz à la brusinky

S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat – v dobré kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale tuhle nikde nekoupíte! Recept máme od čtenářky Heleny Salvetové z Prahy.

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
25 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4-6 sklenic
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1 kg rybízu
    • 250 ml octa
    • 650 g krupicového cukru
    • kousek celé skořice
    • několik hřebíčků 

Příprava jídla

1 Rybíz přeberte a otrhejte, všechny pomačkané nebo zkažené bobulky vyhoďte. Do většího hrnce dejte svařit 250ml vody s octem, přisypte  rybíz, zamíchejte a hned sceďte.

2 Do širšího kastrolu dejte 150 ml vody, cukr, koření a scezený rybíz a nechte asi 10 minut vařit.

Ještě horké plňte do vyvařených, nahřátých skleniček, zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Uložte v chladu a temnu.

NĚCO NAVÍC

Takto připravený rybíz chutná výborně jako náhrada za brusinky k sýrům, pečeným i grilovaným masům, ke svíčkové pečeni nebo k játrům na grilu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Černorybízový džem z mikrovlnky

Rybízový sirup

Nakládejte, zavařujte!

Přidat komentář