Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka z medvědího česneku
ZDROJ: Karolína Waberová
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1069 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 32 g
Tuky 97 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka z medvědího česneku je jarní vzpruhou, která vám dodá sílu. Uvařit ji zvládnete ze tří surovin. Potřebovat budete medvědí nebo podivný česnek, vývar a smetanu. Do polévky pak můžete vložit pošírované vejce nebo třeba uzeného lososa.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nebo máslo
vývar 300 ml
sůl
pepř

Postup

1

300 g medvědího česneku nakrájete a poduste v hrnci na olivovém oleji nebo másle. 

2

Zalijte vývarem a vařte cca sedm minut na mírném ohni pod pokličkou. 

3

Přelijte česnek a šťávu do mixéru a mixujte dohladka. Poté vše přelijte zpět do hrnce a zahřejte. 

4

Přilijte smetanu a vařte do zhoustnutí.

5

Mezitím do mixéru vložte zbytek česneku s trochou vody a rozmixujte na pastu. 

6

Pastu nalijte do polévky a promíchejte. Přidáním nepovařených bylinek bude mít polévka krásnou barvu a ostřejší chuť. 

7

Dochuťe solí a pepřem a servírujte s pošírovaným vejcem. 

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč