Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžový salát à la děda Houser

„Tenhle salát je tátova specialita. Je úplně jednoduchý, ale chutná skvěle. Jedli jsme ho vždycky na víkendových grilovačkách a ke grilovaným rybám je pro svou lehkost a pikantnost úplně boží,“ říká editorka Jana. 

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Salát

Ingredience

    • 1 hrnek dlouhozrnné rýže, propláchnuté
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • kvasný lihový ocet podle potřeby
    • krupicový cukr podle chuti
    • kvalitní rostlinný olej neutrální chuti
    • 1 paprika, nejlepší je bílá nebo světle zelená, nakrájená na kostičky
    • 2 masitá pevná rajčata, nakrájená na kostičky
    • 1/2 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 jarní cibulka, na tenké plátky 

Příprava jídla

1 Rýži uvařte ve větším množství vroucí osolené vody (jako těstoviny) se 2 lžícemi octa doměkka. Slijte ji, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.

2 Z octa, cukru a oleje připravte zálivku podle vlastní chuti, my preferujeme kyselejší, ale záleží jen na vás – do tohoto množství rýže byste jí měli mít asi 1/3 hrnku. Vychladlou rýži zlehka promíchejte s nakrájenou zeleninou a zálivkou. Dosolte a opepřete a před podáváním nechte ještě vychladit. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bagety s česnekovými řízečky a fenyklovým salátem

Čokoládovo-cuketové bochánky

Špenátová žemlovka s uzeným masem

Přidat komentář