Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salad in the City

Recept na Salad in The City vznikl po příjezdu původní americké majitelky Radosti FX do Čech. Chtěla netradiční salát, který by byl opravdu "fresh and healthy". Její přání se povedlo splnit na výbornou... A ta zálivka!

Vydání: 2016/9
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Salát

Ingredience

    • 100g skleněných nudlí
    • 3–4 batáty (cca 300g), upečené v celku
    • rostlinný olej na smažení (cca 200ml)
    • 8 listů ledového salátu,
    • 12 listů hlávkového salátu
    • 2cm kousek čerstvého zázvoru, nakrájený na co nejmenší kostičky
    • 8 listů římského salátu
    • 2 červené papriky, nakrájené na nudličky
    • 2 velké hrsti čerstvého koriandru
    • 3–4 mrkve, nastrouhané nahrubo

    NA DRESINK

    • 35g pražených solených arašídů
    • 60ml sladké chilli omáčky
    • 25ml rýžového octa
    • 30g hnědého cukru
    • 70ml slunečnicového oleje 

Příprava jídla

1 Nejdříve si připravte nudle – do menšího hrnce vlijte olej, rozpalte ho. Nudle rozdělte na 4 díly a postupně je krátce smažte (viz Něco navíc). Vyjměte je a nechte okapat. Všechny salátové listy natrhejte a dejte do mísy, přidejte zázvor a promíchejte.

2 Na dresink dejte do mixéru všechny ingredience a rozmixujte.

3 Upečené batáty oloupejte a nakrájejte na kostičky.

4 Dresink přilijte do mísy k listovým salátům a promíchejte. Salát rozdělte na talíře, nahoru dejte strouhanou mrkev, posypte koriandrem a navrch posaďte smažené skleněné nudle. Kolem rozložte papriky a batáty.

NĚCO NAVÍC

Nudle před smažením nenamáčejte ani nevařte. Jen je vybalte z obalu, rozlomte na 4 díly a vložte do horkého oleje. Měla by ho být vyšší vrstva, aby byly nudle téměř ponořené a všechny se rovnoměrně smažily. Během chvilky nabudou na objemu, v hrnci jim stačí chvilička. pak je ihned vytáhněte, měly by zůstat pěkně bílé a neztmavnout. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medailonky z uzeného tempehu v olivové krustě

Marocký dýňový kotlík

Mezze

Přidat komentář