Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát gado gado s arašídovým dipem

Pestrý salát s arašídovou omáčkou vás bleskově přenese do exotické Asie.

Vydání: 2017/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Vaření 0:40
Salát Asijská

Ingredience

    • 4 zelíčka pak čoi, spařená
    • 12 kousků marinovaného pekingského zelí (viz Něco navíc)
    • 4 lžíce sójových klíčků, spařených
    • 4 lžíce mrkve, nakrájené na nudličky
    • 4 lžíce tenkých fazolových lusků, spařených
    • 4 lžíce marinované okurky (viz Něco navíc)
    • 4 lžíce spařeného listového špenátu
    • 4 lžíce pasty sambal badjak
    • 4 krevetové chipsy
    • 4 lžíce čínského tofu, nakrájeného na kostičky a opečeného
    • 8 křepelčích vajec, uvařených natvrdo
    • 4 lžíce jarní cibulky, na nudličky
    • 2–4 dlouhé chilli papričky, na nudličky
    • výhonky sladkého hrášku

    NA ARAŠÍDOVOU OMÁČKU

    • 5 lžic nasekaných nesolených arašídů
    • 1 lžíce červené kari pasty
    • 50 g palmového cukru
    • 2 listy kaffirové limety
    • 1 lžíce rybí omáčky
    • 500 ml kokosového mléka 

Příprava jídla

1 Arašídy na omáčku orestujte nasucho na pánvi. Přidejte červenou kari pastu, palmový cukr a kaffirové lisy. Vše důkladně opečte, poté přilijte rybí omáčku a kokosové mléko. Vařte na mírném plameni asi 40 minut, v případě potřeby přilijte vodu. Provařenou omáčku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

2 Zeleninu rozdělte do misek (pak čoi lehce zauzlujte), z pasty sambal badjak vytvarujte lžící nok a do každé misky dejte jeden. Do každého z nich pak jemně zapíchněte krevetový chips. Do misek
rozdělte opečené tofu a rozpůlená křepelčí vajíčka. Arašídovou omáčku prohřejte a přelijte každému do mističky, aby si v ní mohl namáčet kousky zeleniny.

NĚCO NAVÍC
Marinované zelí můžete koupit v asijských prodejnách nebo si ho naložte sami, stejně jako marinovanou okurku. Nálev připravíte z 250 ml rýžového octa Mitzukan, 150 ml vína Mirin, 150 ml vody a 3 lžic krupicového cukru. Zelí stačí nakrájet na kusy, okurku je třeba předem oloupat, zbavit semínek a nakrájet na tenké plátky. Marinujte 24 hodin. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pošírovaná pražma s hlívou královskou, pak čoi a zázvorovým glazé

Masové a rybí špízky s arašídovou omáčkou & omáčkou yakitori

Oběd pro ostré hochy i děvčata

Přidat komentář