Velmi lehký oběd, večeře nebo fantastická příloha
Suroviny
slanina
8
plátky
little gem salát
2
ks
nebo srdíčka římského salátu, napůl
Na zálivku
hořčice dijonská
1
PL
krupicový cukr
¼
ČL
vinný ocet bílý
40
ml
olivový olej extra panenský
120
ml
petrželka
PL
pažitka
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C. Slaninu dejte na plech a pečte 10 minut dokřupava a dozlatova. (Můžete ji také opéct na pánvi.) Slaninu osušte papírovou utěrkou, nechte vychladnout a nakrájejte nadrobno.
2
Prošlehejte přísady na zálivku. Salát podávejte posypaný slaninou a přelitý zálivkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů)