Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z čerstvého špenátu a slaniny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1364 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 34 g
Tuky 120 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyškvařená slanina dodá salátu nejen na sytosti, ale i na zajímavé chuti. Nejlepší je podávaný ještě zatepla.

Suroviny

Na salát
čerstvý
Na zálivku
rostlinný olej 4 PL
vinný ocet bílý 3 PL
sójová omáčka 1 PL
sůl
pepř
kari koření špetka

Postup

1

Slaninu nakrájejte na kostičky a na suché pánvičce vyškvařte dokřupava; trvá to asi pět minut. Cibuli nakrájejte na kolečka a v míse promíchejte s vyškvařenou slaninou a špenátem.

2

Přelijte zálivkou prošlehanou z uvedených surovin.

Dvě barvy  Čerstvý špenát se na trhu objevuje jarní a zimní; první je jasně zelený, druhý o něco tmavší se silnějšími, někdy načervenalými stonky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

19.09.2007 08:19
Recept se nachází v č.3/07, str.37
13.03.2008 09:00
salát je výborný, hodí se k němu sklenka červeného vína - moc jsme si pochutnali

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč