Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Schwarzwaldská bábovka
Schwarzwaldská bábovka
ZDROJ: Burdafood.Net / Gaby Zimmermann / Meine Familie & Ich
sdílet:

Schwarzwaldská bábovka

4/5 Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Pro zkušené Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8731 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 774 g
Tuky 529 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete schwarzwaldský dort? Zbožňujete dobrou bábovku? A co takhle tyto dva oblíbené dezerty spojit? Věřte, že výsledek potěší všechny generace, ať už jako netradiční narozeninový dort nebo jako zákusek k nedělní kávě.

Suroviny

NA TĚSTO
tmavá čokoláda 150 g
třešně 1 sklenka
kompotované
máslo 250 g
změklé + trocha na vymazání formy
cca 10 g
vejce 5 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
sůl 1 špetka
třešňovice 2 PL
mléko 100 ml
mouka pšeničná hrubá
nebo polohrubá, na vysypání formy
Na dokončení
třešňovice 2 PL
tmavá čokoláda 200 g

Postup

1

Na těsto nakrájejte čokoládu a opatrně ji rozpusťte v míse nad vodní lázní.

2

Třešně sceďte. Šťávu a pár třešní odložte stranou na později.

3

Máslo utřete s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Po jednom zašlehejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí, přesejte přes síto a vmíchejte stěrkou do směsi. Nakonec zapracujte i třešňovici a mléko.

4

Těsto rozdělte na dvě části. Vychladlou, ovšem ještě tekutou čokoládu a kakao vmíchejte do jedné poloviny těsta. Polovinu třešní vmíchejte do čokoládového a polovinu do světlého těsta.

5

Předehřejte troubu na 180 °C.

6

Světlé těsto nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a na něj navrstvěte tmavé těsto. Těsta lehce promíchejte vidličkou, abyste vytvořili mramorovaný efekt.

7

Pečte v troubě 50–60 minut.

8

Nechte mírně zchladnout a poté vyklopte na mřížku. Pokud chcete, pokapejte bábovku třešňovicí podle chuti.

9

Na ozdobení rozpusťte nad vodní lázní zvlášť tmavou a bílou čokoládu.

10

Bábovku polijte nejprve tmavou čokoládou a nechte ztuhnout. Poté ozdobte bílou čokoládou a nechte ztuhnout.

11

Před podáváním ozdobte ušlehanou šlehačkou a zbývajícími třešněmi.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete nealko variantu bábovky, nahraďte třešňovici v těstě jednoduše odpovídajícím množstvím mléka. Na pokapání použijte třešňový džus nebo odloženou šťávu z kompotu.

Zdroj: Burdafood.Net / Gaby Zimmermann / Meine Familie & Ich

 

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč