Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sezamky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Snadné 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1994 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 172 g
Tuky 116 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až zjistíte, jak je to snadné, už si budete sezamky vždycky dělat sami doma!

Suroviny

sezamová semínka 2 bal
neloupaná
med 1 hrnek
tuk
na vymazání plechu

Postup

1

V silnostěnné pánvi smíchejte med a semínka a na mírném plameni za občasného promíchání vařte osm až deset minut, aby hmota získala zlatohnědou barvu.

2

Velký pekáč vymažte máslem či neztuženým rostlinným tukem, případně vyložte pečicím papírem.

3

Hmotu rozválejte válečkem – jde-li to těžko a hmota se lepí, můžete ji roztlačit navlhčenýma rukama nebo válet přes pečicí papír na požadovanou sílu.

4

Nechte asi pět hodin zatuhnout a pak krájejte či lámejte na různé tvary.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín