Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smetanová polévka s houbovo-šalvějovými nočky

Tahle polévka s přehledem obstojí i na svátečním stole. Houbovo-šalvějové nočky jsou přímo geniální!

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 400g čerstvých světlých lesních hub, nakrájených na kousky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 brambory, oloupané a nakrájené na kostky
    • 1,2 litru zeleninového vývaru (nemusí být)
    • 1 malé vejce
    • 1 lžíce najemno nasekaných
    • lístků šalvěje
    • strouhanka podle potřeby
    • 200ml smetany na vaření (12%)
    • nasekaná hladkolistá petrželka nebo pažitka na ozdobení 

Příprava jídla

1 Ve větším hrnci na rozehřátém másle orestujte cibuli, pak přidejte houby a opékejte doměkka, bude to trvat asi 10–15 minut. Osolte a opepřete a zamíchejte.

2 Zhruba 2–3 lžíce opečených hub odeberte a odložte stranou. Ke zbytku hub v hrnci přidejte brambory, zalijte vývarem a uvařte zcela doměkka. Potom rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

3 Mezitím odložené houby nasekejte nadrobno, dejte je do misky, přidejte vejce a šalvěj, osolte a opepřete. Promíchejte a směs zahustěte strouhankou do takové hustoty, aby šly tvarovat nočky. Do rozmixované polévky zavařte nočky a vařte asi 5 minut. Potom přilijte smetanu, nechte ještě přejít varem a odstavte. Podávejte posypané petrželkou nebo pažitkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové ragú podle Kitchen story

Houbový tatarák

Nádivka na způsob krkonošského hubníku

Houby ve sladkokyselém nálevu

Slezský bigos

Přidat komentář