Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem

Tyhle těstoviny můžete hrdě servírovat jako slavnostní jídlo.

Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
P
Pečení 1:00 + vaření: 0:20
Těstoviny Italská

Ingredience

    NA KUŘE

    • 1 lžička soli
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 1 lžička mletého bílého pepře
    • 2 lžičky mletého sušeného česneku
    • 1 lžička mletého hořčičného semínka (nemusí být)
    • 1 lžička mleté sladké papriky
    • 4 kuřecí stehna
    • 3 lžíce rostlinného oleje

    NA OMÁČKU

    • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 5 stroužků česneku, na plátky
    • čerstvé chilli papričky (podle chuti), nasekané
    • svazek bazalky, lístky a stonky zvlášť
    • 2x 400 g konzerva sekaných loupaných rajčat
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 20 g parmazánu
    • 400 g špaget

    K PODÁVÁNÍ

    • extra panenský olivový olej
    • pár lístků bazalky
    • 80 g parmazánu, na hoblinky

Příprava jídla

1 Na kuře smíchejte dohromady sůl, cukr a všechno koření a stehna směsí dobře posypte. Marinujte minimálně 2 hodiny při pokojové teplotě, nejlépe však 1–2 dny v lednici. Potom stehna potřete olejem a upečte při 200°C dokřupava, bude to trvat zhruba hodinu. Otrhejte vidličkou z kostí maso a křupavou kůži dejte stranou, bude se hodit při servírování.

2 Na omáčku v pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky česneku, chilli a nasekané stonky z bazalky. Vše opékejte při střední teplotě asi 2 minuty, jakmile se česnek rozvoní a začne se mírně zbarvovat, přidejte rajčata. Omáčku osolte, opepřete a pomalu duste alespoň 20 minut, až se vypaří přebytečná voda a chuť zesílí. Rajčata pomačkejte, přidejte 2/3 kuřecího masa a strouhaný parmazán a ještě krátce omáčku povařte. Nakonec přihoďte nasekanou bazalku a omáčku dochuťte solí a pepřem.

3 Těstoviny uvařte v pořádně osolené vodě podle návodu na obalu. Těstoviny pak společně s trochou škrobové vody, ve které se vařily, přesuňte do omáčky. Zamíchejte a podle potřeby dochuťte. Nandejte těstoviny do talířů, přidejte zbylé natrhané kuřecí maso, pár kapek olivového oleje, lístky bazalky, parmazán, a pokud chcete, tak jako bonus dokřupava vypečenou, najemno nakrájenou kůži ze stehen.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kari s krevetami, lososem a mangem podle Nigelly

Dokonalá vaječná omeleta

Přidat komentář