S italským rizotem nemá společnou ani tu rýži, tohle rizoto je prostě něco úplně jiného. Na druhou stranu k suchému rizotu ze školní jídelny má také tenhle recept naštěstí daleko. Trik je v dostatečném množství rajčatového protlaku a sterilovaném hrášku. My přidáváme mix mletého vepřového a hovězího masa, ale skvělé bude i s kuřecím.
Suroviny
Postup
V širší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli dosklovita. Přijdete česnek a nechte ho rozvonět.
Přidejte maso, osolte a vše orestujte dohněda, při opékání maso rozbíjejte vařečkou na kousky.
Přidejte protlak, krátce promíchejte, vše posypte paprikou, zarestujte, vsypte rýži, hrášek a papriky, podlijte vývarem, promíchejte, přiklopte a za občasného míchání duste do změknutí rýže.
Ke konci podle potřeby případně podlijte ještě trochu vývarem. Podávejte sypané sýrem, zdobené petrželkou a s okurkami.
NĚCO NAVÍC
Pod maso nebo i po jeho orestování přilijte do hrnce olej z pečených paprik. Dodá rizotu chuť! Pokud chcete rizoto pikantnější, přidejte pálivou papriku nebo kajenský pepř.