Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Střepy z bílé čokolády

Nápad za milion, který jsme odkoukali od naší šéfredaktorky Lucky Kubrové. Díky!

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 6 střepů podle velikosti
Doba přípravy: Do 20 minut
P

Ingredience

    • 300 g kvalitní bílé čokolády
    • 50 g blanšírovaných nesolených pistácií, nasekaných nahrubo
    • hrst lyofilizovaných (mrazem sušených) jahod, na kousky
    • menší hrst kokosových lupínků

Příprava jídla

1 Mělký pekáček vyložte pečicím papírem. Čokoládu rozlámejte na kousky a rozehřejte ve vodní lázni (dejte pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody). Občas zamíchejte, až se rozpustí. Pak ji vlijte do pekáčku a rovnoměrně rozetřete stěrkou. Posypte pistáciemi, kousky jahod a kokosovými lupínky a nechte zcela ztuhnout.

2 Opatrně vyklopte, sloupněte pečicí papír a nalámejte na střepy. Skladujte je v chladu (ne v lednici) ve vzduchotěsné nádobě. Střepy můžete zabalit do celofánu nebo do bílého pečicího papíru a zajistit dřevěným kolíčkem.

NĚCO NAVÍC
Čokoládové střepy lze vyrobit i z tmavé čokolády, tu je však nutné temperovat, tedy rozpustit a následně mícháním zchladit na určitou teplotu, jinak se na ní rychle objeví šedivé skvrny. Správně temperovaná tmavá čokoláda má v okamžiku zpracování 32°C, mléčná 30°C. Nikdy nepracujte v přetopené místnosti, k temperování je třeba chladný vzduch. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Marinované olivy s balkánským sýrem a chilli

Slané krekry s uzenou paprikou

Perníková granola

Snadné marshmallows

Nejlahodnější jedlé dárky

Přidat komentář