Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Perníková granola

Křupavá snídaně s vůní Vánoc.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 700 g
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Z plechu

Ingredience

    • 90 g tekutého medu
    • 4 lžíce neutrálního rostlinného oleje
    • 1–1,5 lžičky perníkového koření (podle chuti)
    • 300 g ovesných vloček
    • 50 g dýňových semínek
    • 150 g ořechů podle chuti (mandle, kešú, lískové ořechy...)
    • hrst mandlových lupínků
    • hrst lyofilizovaných (mrazem sušených) brusinek

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 150°C. Ve větší míse smíchejte med, olej a koření. Přidejte vločky, semínka a ořechy. Promíchejte, aby se všechno obalilo v medu a oleji. Pak směs rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 10 minut, než se granola rozvoní a začne zlátnout. Potom plech vytáhněte, směs opět promíchejte a vraťte na dalších 10 minut do trouby. Na poslední 2–3 minuty pečení vmíchejte mandlové plátky. Jakmile začnou plátky zlátnout, ihned granolu vyndejte a nechte na plechu vychladnout.

2 Hotovou vychladlou směs promíchejte s mrazem sušenými brusinkami a zabalte do celofánu.

NĚCO NAVÍC
Místo lyofilizovaných brusinek můžete použít 100 g sušených proslazených brusinek nebo rozinek, v takovém případě přidejte ovoce do granoly spolu s mandlovými plátky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Marinované olivy s balkánským sýrem a chilli

Slané krekry s uzenou paprikou

Střepy z bílé čokolády

Snadné marshmallows

Nejlahodnější jedlé dárky

Přidat komentář